Blog

Banyaedő és a gombamesetúra

2022.09.09 12:53

A Banyaerdő is részt vett a 2022-es Művészetek Völgye fesztiválon! Nagysikerű gombamese túrát szerveztünk a kicsiknek a közeli erdőkbe. Nem az volt az első ilyen programunk, a pilis expon is találkozhattak velünk a gyerekek.

A zöld udvarban pedig gombamesék és kvíz várta a nagyobbakat.

 

Hogyan is kapcsolódik a Banyaerdőhöz a gyerekek?

Régi természetvédő alapelv, hogy amit megismerjünk, azt megszeretjük, és amit megszeretünk, meg is fogjuk védeni.  Ha fontosnak tartjuk a természeti kincseket, az erdőket el kell érnünk, hogy a társadalom széles rétegei védendő értéknek tekintsék a természeti kincseket. Ennek legjobb eszköze a szemléletformálás, amit  a gyerekekkel érdemes elkezdeni. Azontúl hogy legkisebbek nyitottak, fogékonyak az újdonságokra, az állatokra, növényekre, talán számukra többet jelent az is, hogy milyen jövő vár rájuk.

A Banyaerdő kidolgozott egy nagyon egyedülálló oktatási csomagot, mely egészen kicsi gyerekeknek is érdekel lehet már, a gombamese túrát. A gyerkőcök aktívan részt tudnak venni a programban, leköti a figyelmüket és persze kint vagyunk az erdőben. ahol folyamatosan tanulnak és rácsodálkozhatunk az apróbb, nagyobb kincsekre.

2022-ben mert több alkalommal sikerült megszerveznünk a programot Pilisszántón vagy éppen Kapolcson a Művészetek Völgyében.

Imádtuk a pilisexpo forgatagát, még úgy is, hogy egy boszorkányszél felkapta sátrunkat a fejünk felől.

Igyekeztünk emelni ezt a hangulatot, ezért a legváltozatosabb portékával érkeztünk, és a gombamesetúránkkal kápráztattuk el a kicsiket, akik épp nem a vadállatbemutatást, a légvárat, a barlangászást vagy az íjjászkodást választották. Ennyire volt változatos a program, de szerencsére mi felnőttek is el voltunk látva minden földi jóval (nap végén még a kávézást is abszolváltuk), kiállítók szuper termékeivel, előadásokkal.

Két órától a gombászás alapszabályairól is beszéltünk a felnőtteknek, akiket még a májgombával is megismertettünk.

281765569_1632081360524071_8492083655773645041_n.jpg

 

 

 

 

 

paypal A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.