Blog

Beszámoló az októberi nyomozós túráról

2023.10.04 10:40

Október 1-én egy izgalmas, rejtélyes nyomozós túrán vettünk részt a Pilisszentkereszti erdőben, és örömmel jelentjük, hogy a program minden várakozásunkat felülmúlta. 15 résztvevővel a sorok közötti nyomok és QR kódok világába kalandoztunk, hogy kiderítsük Elek tragikus halálának titkát. A természet csodái és a rejtélyek világa mindig is lenyűgöztek minket, és most egy könyv is segített nekünk jobban megérteni ezt a különleges birodalmat.

 

A túra során térképünk és az elrejtett kódok segítették utunkat, miközben erdei gombák között is barangoltunk. A gombaszakellenőrünk segítségével megismerhettük ezeknek a varázslatos élőlényeknek a titkait. De amit talán nem mindenki tudott, az az, hogy a gombák nem csupán ételként fontosak, hanem egész ökoszisztémákat alkotnak a föld alatt. Részt vesznek a növények közötti kommunikációban, és még gyógyászati célokra is felhasználhatók.

Éppen ezért szeretnénk ajánlani egy könyvet, amely segített nekünk mélyebb betekintést nyerni a gombák rejtélyes és lenyűgöző világába. "Tányérodon az Erdő" címmel írta Priksz Gábor és Nagy Krisztina, és ez a könyv igazi kincsesbánya a természet szerelmeseinek. A Banyaerdő szakácskönyvében nemcsak finom recepteket találunk, hanem egy útitársat is, ami bevezet minket a gombák rejtélyes birodalmába.

Ebben a könyvben megismerhetjük, milyen kincsek lapulnak az erdők alatt és a mezőkön. Nem csak egy szakácskönyvről van szó – ez egy olyan kalandozás, amely lehetőséget ad nekünk, hogy közelebbről megismerjük és megértsük a gombák csodálatos világát. A természetvédelem és a fenntarthatóság is kulcsfontosságú téma a könyvben, hiszen ahogy felfedezzük a gombákat, ráébredünk arra is, mennyire fontos, hogy megvédjük az élőhelyeiket.

Az "Tányérodon az Erdőt" nem csak a gombák világát mutatja be nekünk, hanem összekapcsolja a gombás étkeket és a természetvédelmet. Ezt a könyvet érdemes elolvasni mindenkinek, aki szeretné mélyebben megérteni a természet sokszínűségét és azt, hogy miként járulhatunk hozzá a környezetünk megóvásához már a konyhában is.

Ha te is kíváncsi vagy a gombák titkaira és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségre, akkor ne habozz, szerezd be ezt a könyvet, és engedd, hogy az "Tányérodon az Erdőt" vezessen minket egy izgalmas utazásra a természetbe!

 

 

paypal A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.