Játék

Mérgezések típusai

2023.05.28 19:48

Juliska nem győzte kivárni a patológus szakvéleményét, elkezdett kutatni az interneten, hogy a tünetek alapján vajon mi okozhatta Elek halálát?

Mivel Elek étele még meleg volt a tűzhelyen, amikor Juliska megtalálta az otthonában az akkor már eszméletlen Eleket, így szerinte ezek a mérgezések jöhettek szóba: 

Légyölő galócamérgezés tünetei

A lappangási idő 15 perc – 2 óra. Izzadás, remegés, nyálfolyás, alacsony pulzus, szűk pupilla, vérnyomásesés, légszomj, látászavar jellemzi. Ritkán halálos.

Gyomor béltünetes mérgezés tünetei

Rövid lappangási idő (15 perc-2 óra), általában csupán gyomor- és béltünetekkel jár - hányással, hasmenéssel. Nagymértékben függ az egyéni érzékenységtől. A  legtöbb mérgező gomba ilyet okoz, így ez a legelterjedtebb mérgezés. Nem halálos.

Arzén mérgezés tünetei

Akut arzén mérgezést követően a bekerült mennyiség közel 80%-a képes felszívódni, és ezt követően a tünetek mintegy fél órán belül jelentkeznek szegycsont mögötti fájdalom, hányinger, hányás, hasmenés , vérnyomásesés formájában. A szemek beesettek. Később ájulás, görcs és kóma alakulhat ki. Az arzén-trioxid halálos adagja akár egy napon belül halálhoz vezethet.

 

 

paypal A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.